Teendők fogbeültetés megelőzően

• A fogbeültetés általában egy egyszerű beavatkozás, de mégiscsak egy műtét. Bizonyos szabályokat, protokollokat szigorúan be kell tartani mind a betegnek, mind a rendelői team-nek a siker érdekében.

• Az alapos kivizsgáláson, tervezésen múlik elsősorban a kezelés sikere! Mindenek előtt szükség van egy alapos szájhigiénés kezelésre, fogkő, plakkok, lepedék stb. eltávolítására. Rendelőnkben először egy szájüregi ún. oralkamerával megvizsgáljuk közel 100-szoros nagyításban a műtéti területet, az ínyt, a környező fogakat, s a képeket számítógépre mentjük. Műtőnkben már elérhető egy digitális panoráma röntgen, s egy speciális szoftver segítségével a csontsűrűséget, a csontkínálatot, a rendelkezésre álló helyet pontosan lemérjük, számítógépen megtervezzük a műtétet.

• Amire most a legbüszkébbek vagyunk, egy vadonatúj implantációs készülék, melyből a miénken kívül egyetlen darab van az országban, és a pontos számítógépes vezérlésen kívül kiemelkedik a többi sebészeti készülék közül azzal, hogy egy száloptika segítségével pontosan a műtéti területre világít, ami a “kivilágítatlan” szájüregben hihetetlen nagy előny, biztonság!

• Mindig javasolt elvégzünk egy fémallergia vizsgálatot, szükség esetén belgyógyászati kivizsgálást és egyéb laborvizsgálatokat is.

• A fogbeültetést megelőző, majd az azt követő napokban fertőtlenítő öblítőszerek (Curasept, Corsodyl, Chlorhexamed stb.) használata ajánlott naponta 3-4 alkalommal.

• A műtétet antibiotikum védelemben végezzük, így a fogbeültetést megelőző este el kell kezdeni az antibiotikum profilaxist, megelőzni a szájüregben élő kórokozó (patogén) baktériumok okozta fertőzést. (3×1 Dalacin-C 300 mg).

• A műtétet előtt könnyű reggeli mindenképpen ajánlott, hisz a műtét után a zsibbadás megszűnéséig (2-3 órán keresztül